Nieuws

  • 09 november, 2019
    Eenmaal per jaar laten we als bestuur zien wat we allemaal gedaan hebben, hoe het geld besteed is en horen we graag je wensen voor het komend jaar.Ook dit jaar wordt het weer een aansprekende en inspirerende locatie. We zijn te gast in de mooie Theeschuur van Theetuin en Bed & Breakfast...

Ondernemer van de maand

Aterlier de Doorbraak in Alphen is de thuisbasis van Ans van den Hurk. Haar beroep is beeldend kunstenaar

Getrouwd en moeder van 3 kinderen. Geboren in Horssen en alweer 28 jaar terug in Maas en Waal, maar dan in Alphen

Groot gebracht in een Landbouwbedrijf kon ze als jong meisje al genieten van het mooie lijnenspel en de structuren in het net omgeploegde land. Door de opleiding aan de kunstacademie st Joost in Breda en Den Bosch met richting keramiek heeft ze geleerd om dingen om haar heen om te zetten in kunst. Veel eigen werk, maar steeds vaker wordt Ans gevraagd voor projecten in binnen en buitenland.

“Ik werk graag in het experiment en wil dat men over mijn kunst gaat na denken en zich afvraagt waarom ik voor de desbetreffende uitvoering gekozen heb”, aldus Ans.

In de toekomst wil ze de workshops in hakken, draaien en zilverklei verwerken uitbreiden en de lijstenmakerij waar lijsten nog exact op maat worden gemaakt voortzetten. Tevens is het organiseren van exposities een uitdaging en hoopt ze in haar prachtige tuin langs de dijk een beeldentuin te realiseren.

Van de tuin kan zij alleen of samen met de tuinclub ontzettend genieten, waar natuurlijk vormen belangrijk zijn.

4 oktober uitje Noord Limburg met OVD

Op vrijdag 4 oktober organiseert de OVD voor zijn leden, hun partners en OMW leden het jaarlijkse uitje. Het uitje zal dit jaar naar Noord-Limburg gaan. Het definitieve programma betreft de gehele dag en ziet er als volgt uit:

 

Allereerst brengen we een bezoek aan de tomatenteler Gielen die op een duurzame wijze aardwarmte gebruikt voor het verwarmen van zijn kassen en schadelijke insecten bestrijdt met hun natuurlijk vijanden zoals de roofwands, sluipwesp en roofmijt. De rondleiding wordt gegeven door Ton Janssen, de man achter de Tasty Tom, die ons vertelt hoe hij de Duitse consument weer vertrouwen in de Nederlandse tomaten kon geven. We vervolgen ons uitje met een bezoek aan de stad Venlo waar we eerst een uitgebreide lunch gebruiken in Grand café De Keulse Kar. Na deze lunch gaan we de stad Venlo verkennen onder leiding van een zeer deskundige gids. De laatste activiteit betreft een bezoek aan de bierbrouwerij Hertog Jan in het nabij gelegen Arcen. Deze brouwerij staat bekend om meer kleinschalige productie en richt zich steeds meer op de productie van speciale bieren om zo op de verschuivingen binnen de biermarkt in te spelen. Dit bezoek bestaat uit een rondleiding door de productiefaciliteit waarna we ons tegoed kunnen doen aan een buffet dat geheel in het teken van de Oktoberfeesten staat. Het vervoer gebeurt uiteraard via de bekende “discobus”.

 

Dagprogramma:

 

9:00                       Verzamelen bij de Bogerd
9:30                       Vertrek met de bus
10:15 – 11:45         Bezoek bij teler Gielen
12:15 - 13:15        Lunch in Grand-Cafe
13:15 – 15:00        Rondleiding en bezoek aan Venlo
15:30 – 20:30        Bezoek aan brouwerij Hertog Jan en buffet
21:30                    Aankomst bij de Bogerd

 

Kosten voor deelname bedraagt voor niet-OVD leden 60 euro p.p. Dit bedrag dient voor 1 oktober 2019 aan de OVD te zijn over gemaakt naar NL95RABO0112700802 t.n.v. OVD onder de vermelding “uitstapje 4 oktober” en de namen van de deelnemers.

 

Belangstellenden kunnen zich opgeven via de volgende link: https://www.ovd-druten.nl/aanmelden-bijeenkomst-ovd

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Het OVD-bestuur

 

 

Websiteontwikkeling: Steenkamp Automatisering